Etusivu
Historia
Kuskit
Kuvia
Videot
Säännöt
Yhteystiedot
Niksinurkka
Kalenteri
Tulokset
BikeTrialsFinland
Keskustelufoorumi  Mitä trial on?

  Historia

  Trial syntyi 1900 -luvun alussa Englannissa, missä miehet yrittivät päästä moottoripyörillä kuivunutta puron uomaa pitkin mahdollisimman pitkälle. Myöhemmin he yrittivät keksiä harjoittelumuotoa lapsilleen, ja mikähän olisi parempi kuin polkupyörällä ajo?


  Trialin perus periaate on selvitä mahdollisimman vaikeista paikoista ilman, että koskettaa jalalla, keholla tai pyörän rungolla maahan. Kosketuksista saa virhepisteitä, vähiten pisteitä saanut on voittaja. Jokaisella jaksolla on oma tuomarinsa, joka katsoo osuuko jalka maahan.


  Trial on siitä hyvä laji, että sitä voi harrastaa melkein millä pyörällä tahansa ja melkein missä tahansa, eli tavallinen maastopyörä käy hyvin tähän tarkoitukseen.


  Ajoa voi helpottaa laskemalla satula mahdollisimman alas, jotta saisi enemmän liikkumatilaa. pyörässä olisi myös hyvä olla jonkinlainen ratassuoja.


  Trialia ajetaan kilpaa kahdessa vannekokoluokassa; 20" ja 26".


  Kilpailuissa tunnusomaista on, että kilpailijat tutustuvat rataan jalkaisin suunnitellen näin omia ajolinjojaan. Jaksoja ei saa harjoitella ennen kisaa!


  Kilpailut koostuvat yleensä noin 7 - 10 jaksosta, jotka kierretään 2 - 3 kertaa. Jaksoille on myös määrätty suorituksen enimmäisaika, joka on kilpailuista riippuen 2 - 3 min. Kilpailujen jälkeen järjestetään joskus leikkimielinen side-hop kisa, jossa hypätään paikaltaan sivuttain riman yli.


  Trial on myös erittäin hyvä yleisölaji, jota katsoja pääsee todella läheltä katsomaan.

 

Copyright Mika Mäkinen 2003-2016